Rijbewijs BE Bergen op Zoom

 

rijbewijs be bergen op zoom

Om met een normale aanhanger te rijden (maximum toegestane massa tot 750 kg) heb je geen aanvullend rijbewijs nodig. Dit soort aanhanger mag altijd met rijbewijs B getrokken worden, ook als de totale gezamenlijke massa (leeggewicht + gewicht lading) boven 3500 kg uitkomt.

Wanneer heb je het rijbewijs E achter B nodig?

Het rijbewijs BE wordt ook wel ” E achter B rijbewijs”  genoemd en is verplicht voor het rijden met een combinatie waarvan de maximum toelaatbare massa (leeggewicht + laadvermogen) meer is dan 3500 kg of wanneer de maximum toelaatbare gewicht voor de aanhanger zwaarder is dan 750.

Je hoeft voor het BE rijbewijs geen apart theoriecertificaat te halen alleen een praktijkexamen bij het CBR. Om het rijden met een zwaardere aanhanger goed onder de knie te krijgen kun je rijlessen nemen bij rijschool Aegean. Zodra je geslaagd bent voor dit examen kun je via de gemeente waar je bent ingeschreven het rijbewijs E aanvragen.

Wat kun je verwachten van de rijlessen voor rijbewijs BE?

Om je een indruk te geven van de lessen hebben een kort video fragment voor je gemaakt.

 

De voorwaarden om examen te doen voor het rijbewijs BE

Als je het examen wilt doen voor het rijbewijs E dan is een aanvullend theoriecertificaat niet verplicht. Uiteraard moet je wel een geldig rijbewijs B bezitten. Wil je een rijbewijs E halen dan moet je voldoen aan deze voorwaarden:

  • Je bent 18 jaar of ouder
  • Je hebt het rijbewijs B al in je bezit
  • Je dient een praktijkexamen af te leggen waarbij je een voertuig met aanhanger bestuurd

rijbewijs e achter b bergen op zoom